ZIUA NAȚIONALĂ A RUGBY-ULUI: Stejarii și fotbaliștii Rapidului au făcut schimb de experiență

De Ziua Națională a Rugby-ului, componenți ai echipei de rugby a României le-au făcut o vizită fotbaliștilor de la Rapid. Stejarii le-au arătat giuleștenilor cum se manevrează balonul oval. Au exersat cu aceștia prinderi în grămada ordonată și cum se face „liftulețul” la repunerile din margine. Fotbaliștii nu s-au lăsat nici ei mai prejos și au executat lovituri de la 11 metri avându-i în poartă pe rugbyști. La final, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, și Adrian Mutu, antrenorul principal al Rapidului, au făcut schimb de tricouri. (Foto: FC Rapid 1923)
Se știe că între rugby și fotbal există, la noi, o rivalitate mai veche. Și cu toate acestea sunt și multe lucruri care apropie cele două sporturi. Rapidul, de pildă, a avut și echipă de rugby pe lângă aceea de fotbal. Și intenționează să reînființeze secția. De asemenea, Rapid și Grivița Roșie s-au fondat la Atelierele CFR și au aparținut de Ministerul Transporturilor. Totodată, pe Stadionul Giulești s-au disputat meciuri importante de rugby, inclusiv unele în care România a învins Franța la seniori (15-12, în 1976, și 15-0, în 1980).
Așadar, vizita rugbyștilor Tudor Boldor, Kamil Sobota, Gabriel Pop, Johan Van Heerden și Alexandru Gordaș în Baza de antrenament a giuleștenilor nu mai pare atât de ciudată. Stejarii au spart gheața și au deschis antrenamentul cu balonul oval. Li s-au alăturat căpitanul rapidiștilor, Cristi Săpunaru, iar apoi și alți fotbaliști, precum Alex Ioniță, Cristian Ignat, Virgil Drăghia, Dragoș Grigore și Horațiu Moldovan.
Reprezentanții celor două sporturi și-au prezentat, mai apoi, diferite procedee tehnice. S-a pasat balonul, s-au legat grămezi ordonate, s-au făcut repuneri din margine, iar Stejarii au testat vigilența celor doi portari ai Rapidului, Moldovan și Drăghia, cu șuturi de la punctul cu var. Totul sub privirile amuzate ale antrenorului Adrian Mutu și președintelui Federației Române de Rugby, Alin Petrache.
Tehnicianul Rapidului a declarat mai apoi: „Este o noutate pentru noi. Mă bucur că băieții au putut să simtă și ei ce este rugby-ul. Am multe cunoștințe în această lume și chiar mă bucur că am împărtășit o parte din cunoștințele comune care există între rugby și fotbal”, a declarat Adrian Mutu, care a fost completat mai apoi de Alin Petrache, președintele FRR: „Un antrenament interesant, complementar. Mi-ar place să facem lucrurile astea mult mai des. Fac bine ambelor echipe. Cred că sunt niște lucruri bine venite și cred că schimbul de experiență între sporturi face bine ambelor discipline."
La fel de încântați au fost și sportivii. „O experiență frumoasă, minunată. Băieții sunt extraordinari. Am învățat și noi câteva elemente din rugby, însă cred că ar trebui să mergem și la meciuri, să le vedem pe viu", a spus Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului. „Un schimb de experiență plăcut pentru toată lumea. Le-am arătat câteva procedee din sportul nostru. Apoi am tras și noi la poartă", a declarat Tudor Boldor.
La final, s-a făcut schimb de tricouri și cele două echipe și-au urat noroc, unii pentru meciul de sâmbătă cu Farul Constanța, iar ceilalți pentru Cupa Mondială de Rugby, competiție ce va avea loc în Franța, în toamna ce urmează.
Cu ocazia Zilei Naționale a Rugby-ului, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” peste 200 de copii au jucat mini-rugby alături de componenții echipei naționale. Evenimentul a fost marcat și printr-o conferință de presă la care au participat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, Eduard - Carol Novak, ministrul Sportului și invitații speciali, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România și Christian Dullin, secretarul general al Federației Franceze de Rugby.
Articole similare

CUPA MONDIALĂ 2023 / ROMÂNIA: Teama de a raporta înfrângeri sau de ce nu s-a dezvoltat cu adevărat rugby-ul în țara noastră

CUPA MONDIALĂ 2023 / GRUPA B / AFS - TON: Următoare adversară a României, echipa din Pacificul de Sud a marcat 3 încercări campionilor mondiali!

CUPA MONDIALĂ / STATISTICĂ: România a ajuns la 5 eșecuri la peste 70 puncte diferență, dintre care 3 doar la această ediție

CUPA MONDIALĂ / STATISTICĂ: România a ajuns la 3 meciuri fără punct marcat, dintre care două sunt la rând!
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te la newsletterul Rugby.ro si primeste ultimele noutati pe email.