Anglia a invins Australia!
Scris la 07 Oct. 2007

Surpriza la Marsilia!
Jonny Wilkinson a transformat patru lovituri de pedeapsa, stabilind scorul final de 12-10 in favoarea Angliei, dar meciul a fost castigat de gramada engleza. Linia intai si-a surclasat rivala, iar inaintasii, in frunte cu Sheridan, Shaw si Corry, au deschis drumul catre o victorie surprinzatoare, dar meritata.
Niciuna dintre echipe nu a impresionat, nu a fost un meci spectaculos, a fost, in schimb, o lupta crancena, darza, intensa. Englezii au jucat exact asa cum trebuia pentru a invinge, bazandu-se pe forta gramezii si eficienta defensivei in blocarea atacurilor australiene. Superioritatea gramezii engleze fost covarsitoare, Andrew Sheridan, Phil Vickery si Matt Stevens „torturandu-si”, pur si simplu, adversarii directi.
Continua presiune a inaintarii a fortat greselile australienilor, iar Wilkinson, desi nu s-a aflat intr-o zi fasta ( a ratat trei lovituri de pedeapsa si doua drop goluri!), a transformat patru lovituri de pedeapsa care, in cele din urma, s-au dovedit decisive. Si tot gramada a fost aceea care a „rupt” ritmul atacurilor treisferturilor australiene nedand acestora posibilitatea de a genera aceea continuitate si fluiditate a jocului gratie carora „Cangurii” se impuneau, de obicei, in fata adversarilor lor.
Gramada australiana, invinsa pe tot frontul, a batut, mereu, in retragere, facand fata, cu greu, asaltului rivalei sale. Sharpe si Vickerman, doi inaintasi de clasa, s-au zbatut in tuse, dar, in cele din urma, au fost absorbiti de vartejul mediocritatii propriei lor gramezi.
Inaintasii englezi au controlat, cu autoritate, meciul dominand toate aspectele jocului, si, in special, aglomerarile in care au castigat baloane foarte importante. Andrew Sheridan este o adevarata forta a naturii, iar Guy Shepherdson isi va aduce aminte, multa vreme de acum inainte, de „tortura” suferita in acest meci. Cavalcada „cavaleriei” engleze s-a desfasurat, fara intrerupere, timp de 80 de minute, calcand in picioare o fragila si vulnerabila gramada australiana.
In ceea ce priveste Australia, meciul de la Marsilia a confirmat ideea ca rugby-ul incepe in linia intai, dovedind faptul ca o echipa cu pilieri mediocri nu poate contesta titlul mondial. Guy Shepherdson, Matt Dunning si Al Baxter au fost dominati categoric de pilierii englezi si aceasta a fost cauza principala a esecului „Cangurilor”. Cedand sub presiunea rivalei sale, gramada australiana nu a putut furniza lui Gregan baloane utile pe care acesta sa le foloseasca pentru lansarea atacurilor liniei de treisferturi.
„Haituiti” de linia a treia engleza, Gregan si Barnes nu au putut construi mai nimic. Fara Stephen Larkham, „Wallabies” au fost ca o corabie care a navigat fara busola, tanarul sau inlocuitor, Berrick Barnes, fiind total lipsit de initiativa si depasit de situatia in care s-a aflat.
Presiunea engleza i-a impiedicat pe australieni sa construiasca atacuri la mana si semnificativ este faptul ca primul atac al liniei de treisferturi s-a petrecut in minutul 30! Adevarat, faza respectiva a dus la eseul lui Tuqiri, dar asta a fost tot ceea ce australienii au putut realiza. Defensiva „Trandafirului” i-a obligat pe „Wallabies” sa atace lateral, acestia nereusind sa strapunga, in mod decisiv, apararea adversa.
In plus, vedetele echipei, Giteau, Mortlock, Tuqiri, Gregan, Smith, Vickerman, Sharpe, nu au fost capabile sa realizeze faze memorabile care sa faca diferenta in aceasta partida. Sterling Mortlock a ratat trei lovituri de pedeapsa, dintre care ultima, in minutul 77, ar fi putut aduce victoria formatiei sale.
Prin urmare, „Wallabies” se intorc in patrie, iar imaginea care imi va ramane intiparita in memorie va fi cadrul cu Stephen Larkham plangand ca un copil. Lacrimile tristetii unui mare jucator care, accidentat fiind, nu a putut sa isi ajute echipa sa isi continue drumul catre castigarea trofeului William Webb Ellis.
Asadar, Anglia va infrunta Franta in prima semifinala a Cupei Mondiale. Se anunta un meci foarte dificil pentru englezi, deoarece „Cocosii” poseda o gramada mult mai puternica decat cea a „Cangurilor”. Pentru Anglia nu va fi suficient sa se impuna, daca acesta va fi cazul, la nivelul gramezii, iar linia de treisferturi, care nu stralucit in partida cu Australia, va trebui sa joace mult mai bine decat a facut-o la Marsilia.
Eugen Cionga - Toronto
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Articole similare

29 Ian. 2015
Castigatorii Turneului celor 6 Natiuni, vor cuceri un trofeu nou la finala din 21 Martie.
Noul trofeu este desenat si realizat de catre unul dintre cei mai mari bijutieri in argint, Thomas Lyte. Acesta este doar al doilea model de trofeu , din 1883 pana astazi, dedicat celui mai mare...

07 Nov. 2014
Weekend plin de rugby: Meciurile test in care echipele isi testeaza angrenajul pentru Cupa Mondiala.
Sambata, 8 noiembrie, Noua Zeelanda va testa forta Angliei pe Twickenham. Tot atunci, Fiji incearca sa obtina prima victorie din 8 incercari, iar Philipe Saint-Andre stie ca nu isi poate permite asta...

25 Oct. 2013
Cronica etapei a 6-a din Aviva Premiership
O noua etapa interesanta se va desfasura in acest weekend in Aviva Premiership. Balul il va deschide Bath, in aceasta seara jucand contra celor de la Gloucester, urmanda ca duminica, in incheiere sa...

19 Oct. 2013
Rugby-ul din Romania prea scump pentru televiuziunile noastre
"Lupii Bucuresti" joaca astazi cea de-a doua partida din grupele Amlin Challenge Cup 2013 si spre dezamagirea fanilor din Romania, nici aceasta partida nu va fi transmisa la TV.
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te la newsletterul Rugby.ro si primeste ultimele noutati pe email.

10 Aug. 2017
Agenda iubitorului de rugby

10 Aug. 2017
Dinamo cu 14 noutati

08 Aug. 2017
Start in campionatul national de rugby 7

06 Aug. 2017
Timisoara Saracens spre San Mames

06 Aug. 2017
Crusaders al optulea titlu in Super Rugby