INVITATI / PRIETENIE / Horatiu FERARIU (voleibalist): In acelasi spirit
Scris la 14 Apr. 2000

"Inainte, era sarcina de partid"
Fiu al unui valoros jucator de volei care a activat in deceniu 7, el insusi practicant al acestui sport la Dinamo, Horatiu Ferariu este totodata un mare iubitor de sport. Poate tocmai de aceea, prezenta sa intr-o zi de martie a acestui an, pe terenul din Complexul Studentesc "Tei", la partida de rugby Dinamo – Farul (22-18), nu a surprins foarte mult. "Am venit pentru ca iubesc sporturile de echipa", a declarat actualul component al echipei Dinamo. "Pe de alta parte, am vrut sa-l vad pe Ianis (Haralambie, n.a.), care imi este prieten bun. Amandoi suntem brasoveni. Stam la 20 de metri distanta unul de celalalt."
Horatiu Ferariu iubeste rugbyul "pentru spiritul lui, acelasi care anima si jocul de volei. In ambele, trebuie sa gandesti. Fireste ca pe primul plan stau calitatile fizice, insa trebuie sa dovedesti inteligenta, clarviziune si intuitie pentru ca sa le joci." Un alt motiv pentru care Ferariu urmareste meciuri de rugby, fireste atunci cand prinde o pauza competitionala, este ca in acest sport, ca de altfel si in volei, balonul nu are timp de odihna. "Nu poti sa stai la pomana sau tot timpul in aparare, ca la fotbal. Trebuie sa ataci, sa mentii mingea in terenul advers si, in cazul cel mai fericit, sa faci punct."
Intrebat de ce atat rugbyul, cat si voleiul nu mai au rezultatele de altadata, Horatiu Ferariu a raspuns fara sa se gandeasca prea mult: "Inainte se investeau bani. Era sarcina de partid. Acum sunt putini oameni dispusi sa investeasca acolo de unde nu pot scoate profit. Este o regula valabila peste tot. Nu se mai investesc bani, mai cu seama in sporturile de echipa de la noi, fiindca nu mai exista nici valoarea de altadata."
Problema de educatie
Intr-o sambata de martie, ultima, voleibalistul Horatiu Ferariu a fost spectatori la un meci de rugby. De ce nu mai vine un public atat de numeros la sporturile de echipa din Romania? De ce putinii spectatori sunt cel mai adesea, prieteni, rude sau colegi ai sportivilor din arena? "Pentru ca la noi nu mai exista nici o cultura sportiva", a spus Horatiu. "In scoli ar trebui sa se faca cel putin cinci ore de educatie fizica si sport pe saptamana. Noi, romanii, am uitat ca sportul te mentine sanatos. Iar atunci poti sa gandesti altfel. Sa privim tarile dezvoltate. Sunt puternice in sport, au un popor sanatos, toti oamenii gandesc altfel."
NOTA REDACTIEI
Acest material a aparut in numarul 3 (mai 2000) al revistei lunare "RUGBY MAGAZIN".
Reproducerea integrala (sau a unor fragmente) a acestui grupaj se face numai cu acceptul scris al FEST (Fundatia pentru Formarea si Educarea prin Sport a Tinerilor).
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Articole similare


14 Aug. 2000
INVITATI / Peter TWEEDIE: "Viata este un joc in echipa"
???? Britanicul Peter Tweedie sprijina rugbyul la nivel juvenil

20 Mai 2000
INVITATI / SPONSORIZARE / Pierre-Andre TAULET (BRD Groupe Societe Generale): "Rugbyul tinde sa nu mai fie un sport al tuturor!"
???? Director general adjunct al Bancii Romane pentru Dezvoltare – Groupe Societe Generale, francezul Pierre Andre Taulet pledeaza pentru lucrul in echipa

10 Mai 2000
INVITATI / POLITICA / Gheorghe-Razvan MURGEANU: I se spune "Zimbrul"
???? In momentul lansarii campaniei electorale pentru ocuparea postului de primar al sectorului 1, fostul rugbyst Gheorghe-Razvan Murgeanu a primit sus?inerea Iolandei Balas-Soter, presedintele FR...
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te la newsletterul Rugby.ro si primeste ultimele noutati pe email.

10 Aug. 2017
Agenda iubitorului de rugby

10 Aug. 2017
Dinamo cu 14 noutati

08 Aug. 2017
Start in campionatul national de rugby 7

06 Aug. 2017
Timisoara Saracens spre San Mames

06 Aug. 2017
Crusaders al optulea titlu in Super Rugby